Offroad!

Offroad!

De winter doorkomen. Dat is iets wat voor sommige bestaat uit een langdurige off-season. Met als nadelig effect een pittige start in het voorjaar waarbij de conditie lager ligt dan het vriespunt. Toch zien de meeste fietsers steeds meer het licht. Of dit nu komt door de vele podcasts, trainingsgoeroes of de technologische vooruitgang. Het is een positieve ontwikkeling.

Er wordt massaal gewerkt aan de conditie en dus ook in de winterdagen. Terwijl het in de zomer toch vaak bestaat uit rondjes op het asfalt en zo nu en dan wat gravel. Is het palet aan activiteiten in de winter immens. 

Naast de vele disciplines op de fiets zoals cross, mountainbike (zomersport), gravel, baan, indoor, etc. Wordt er vaak ook volop getraind in de sportschool. De bijkomende conditie en kracht exercitie is hardlopen. In een korte tijd werken aan een goede basis.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je in de winter uitvoert, als je maar iets uitvoert. Het is goed voor je lichaam en het zorgt voor een betere start van het volgende seizoen. Je kan direct beginnen met gerichte trainingen, doelen of evenementen in plaats van een maandenlange opbouw in het voorjaar.

Welke fiets pak jij?