Graveltocht Putten

Graveltocht Putten

Het schijnt vandaag 'blue monday' te zijn. Kan verklaren waar een onbehagelijk gevoel vandaan komt, toch kan dit ook gewoon de temperatuur van buiten zijn. Niet bepaald behaaglijk, mits uiteraard je hierop aankleed. Dan is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand het is immers droog. 

Ook kan je een toevlucht zoeken in het warmere zuiden. Niet alleen op het nieuws is dit te zien, heel social media is gevuld van (semi)professionals die op de warmere plekken van deze aardbol zich vertoeven om uren op de fiets door te brengen. 

Deze reis naar het zuiden is niet voor iedereen weggelegd. En voor de meeste past een dergelijke trip ook niet binnen de huidige doelstellingen van het seizoen. Omdat lekker recreatief toeren soms hoger staat dan ultra competitief het snot voor iedereens ogen te rijden. Terwijl een KOM najagen, uitgekookte concurrentie de loer leggen of naaste fietsvrienden(innen) af laten zien in je wiel, wel degelijk onderdeel kunnen zijn van je wekelijkse tocht. 

Precies dit was het geval op zondag 16 januari. Een graveltocht met als start- en eindpunt Putten. Vanaf een ruime parkeerplaats werd de navigatie gestart wat snel overging naar een offroad ondergrond. Met twee naast elkaar begon de rit met een mogelijkheid tot een gesprek. Door de halve-wiel-voor-strijd werd het starten van een gesprek niets meer dan het uitbrengen van zinnetjes waarop het antwoord ook enkel kan bestaan uit het opnoemen van een zinnetje. 

Nog voor de helft werd het een trein-rit met afwisselende locomotieven. Dankzij de langere rechte stukken kon het tempo goed behouden worden en kon iedereen een wieltje uitzoeken.