RATN22

RATN22

Machtig afzien 

Na de derde etappe haperende de verslagen een beetje. De afstanden werden langer, de nachten wat korter en de strijd zowel fysiek als mentaal werden hard bevochten. Vandaar deze nabeschouwende mail op de laatste vijf dagen van het event.

Deze week heeft Nederland van Noord tot Zuid en van Oost tot West laten zien. Een prachtige indruk van de diverse landschappen en culturen die ons land rijk is.

Het was voornamelijk afzien door fysieke pijntjes die na enige tijd op komen spelen: nek, knieën, achillespees, zitvlak en rug. De eerste 1,5 tot 2 uur van de rit waren dan ook nodig om in het ritme te komen. Mentaal vaak een zwaarder moment. Na die tijd kwam de bekende 'flow' en vlogen de kilometers voorbij. Tegen het einde van de dag werden de laatste 2 tot 3 uur op adrenaline gereden als een finale. Met laatste krachtinspanningen werd in relatief hoog tempo de resterende kilometers afgelegd.

Naast vaste patronen op de fiets van pieken en dalen was het vooral ook genieten. Mooie weersomstandigheden gecombineerd met toch wel vaak gunstige wind en prachtige landschappen maakte deze reis onvergetelijk. Een echte aanrader (een goede voorbereiding van training en materiaal wel verstandiger dan de impuls aanmelding van mij).

Terwijl veel van de dagen ook vaak hetzelfde boden waren met name de laatste twee speciaal. Op de voorlaatste dag werd het Limburgse terrein aangesproken. Met elke bekende klim in de route was dit een loodzware dag: Cauberg, Keutenberg, Camerig, Gulpenerberg Vaalseberg, etc. Dit werd qua kilometers dan ook iets rustiger.

De laatste dag was op karakter uit te houden. Vooral de geur van de finish lieten de kilometers snel voorbij gaan. Bij aankomst in de Proloog stond het team van het wielercafe klaar met champagne! Een super afsluiting van een rondje Nederland.