Dag 3 | 263 kilometer

Dag 3 | 263 kilometer

Opstart haperingen 

Opgestaan na een mindere nachtrust voelde niet heel aangenaam. Met een prima ontbijt achter de kiezen klaarmaken voor de etappe van de dag. Bij het aandoen van de teller om de route erin te zetten, ging het mis. Naast wat oranje knipperende lampjes (tot op heden nog steeds) doet het apparaat verder niets. 'Gelukkig' had ik nog een reserve mee welke prima functioneert. Helaas is deze joekel van een kast te groot voor tussen het opleg-stuurtje. De twee armpjes moesten er vanaf! Na wat sleutelwerk was de fiets en ik in orde om te gaan. 

Met een korte broek vertrok ik en al na 100 meter bedacht ik mij: toch maar de beenstukken aan. Welke na een klein uurtje alweer uit gingen. Het was een lekkere zonnige dag.

Het fietsen ging voorspoedig. Het nadeel van veel gewicht mee sjouwen is direct ook het voordeel: zo heeft ieder nadeel zijn voordeel. Windtegen is het iets meer afzien, maar met wind mee gaat het gehele gevaarte als een denderende trein. 

Deze denderende trein werd voornamelijk ontspoort door loslopende schapen die niet konden kiezen: blijven liggen? oversteken? De schijfremmen kwamen zo nu en dan goed van pas. Het aantal getelde schapen was overigens best vermoeiend.

Door de opstart problemen iets later vetrokken en daardoor iets later aangekomen. Wat de pret verder niet mag drukken. Morgen een wat langer ritje gepland staan naar de kop van Noord-Holland.

3 dagen gehad nog een paar te gaan.