Dag 1 | 230 kilometer

Dag 1 | 230 kilometer

Honger kenmerkt de dag

Een kleine omschakeling van de racefiets naar de gravelfiets, gelukkig waren er 230 kilometers om te wennen. De gravelfiets overigens voorzien van 36mm slicks, toch iets breder dan de gewende 25mm. Opvallend waren de twee zijtassen, deze had verder niemand. Al snel werd mij duidelijk waarom: windvangers en disbalans. Stoempen door de wind, het gevoel van teruggetrokken worden en een trillende fiets. Kleinigheidjes met nog 1770 kilometer op de teller. Gelukkig is hiervoor hoogstwaarschijnlijk een inventieve oplossing gevonden. Morgen zal meer duidelijk worden over de geweldige creatie.

Tijdens een dergelijke inspanning is met name voeding en drinken essentieel. Laat dit dan ook gebeuren, want van uitstel komt afstel(?). Iets te lang gewacht met voldoende voeding en de tank raakte langzaamaan leeg met als dieptepunt de Posbank wat dan eigenlijk weer een hoogtepunt was, hoe controversieel wil je het hebben.

Net zoiets als de vraag of dit leuk is. Ja het fietsen is leuk en het aankomen in je hotel of bestemming is goddelijk. Het afzien daarentegen kan soms iets minder fijn zijn. Gelukkig is tijd een relatief begrip en voordat je het weet zit je dit verhaal te typen.

Dag 1 gehad nog meer te gaan!